بچه ها اوتیسم با همکاری وزارت بهداشت شناسایی می شوند
به گزارش مجله عینک آفتابی، وزیر آموزش و پرورش از رایزنی با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای شناسایی بچه ها مبتلا به اوتیسم خبر داد.

مهر نوشت: محسن حاجی میرزایی گفت: اخیرا برآوردی از آمار افراد مبتلا به اوتیسم داشتیم و تعدادی که در مدارس عادی و با نیازهای ویژه تحصیل می کنند را شناسایی کردیم. بر همین اساس با وزیر بهداشت رایزنی کردیم تا غربالگری و شناسایی افراد در سنین کودکی از طریق وزارت بهداشت انجام شود و در این جهت ما و وزارت بهداشت با همکاری یکدیگر بچه ها مبتلا به اوتیسم را شناسایی خواهیم کرد و متناسب با شناسایی حاصل شده فرصت های آموزشی را گسترش می دهیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: نمونه های خوبی برای آموزش به این بچه ها وجود دارد که با آموزه های مفید می توانیم این افراد را به زندگی عادی برگردانیم.
وی اظهار کرد: برای انجام این کار در قانون چند قید داریم که جنسیت، منطقه و دروس موردنیاز لحاظ شود.
ایرنا در این زمینه نوشته است: اوتیسم (Autism) نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی معین می شود، این اختلال بیشتر در سال های نخستین زندگی فرد بروز می کند و علت اصلی آن ناشناخته است. اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی معین می شود.
سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم سال گذشته در گفت وگویی با ایرنا خاطرنشان کرد: بر اساس آمار جهانی از هر 59 تولد، یک کودک مبتلا به اوتیسم است. پس با موج ورود بچه ها مبتلا به اوتیسم روبرو هستیم و سیاستگذاران باید برای آن برنامه ریزی کنند. صالح غفاری تاکید کرد: اگر غربالگری اوتیسم در سنین کمتر از 3 سال انجام شود، افراد مبتلا می توانند به راحتی در جامعه حضور پیدا کنند.
مریم پورسید رئیس گروه مراکز روزانه توانبخشی سازمان بهزیستی کشور نیز چندی پیش در گفت گو با ایرنا اظهار کرد: براساس اجرای برنامه های پایلوت غربالگری اوتیسم در سال های گذشته انتظار داریم یک درصد جمعیت کشور یعنی حدود 700 هزار نفر مبتلا به طیف خفیف تا شدید اوتیسم باشند که این تعداد با آمار جهانی برابری می کند.
پورسید گفت: بچه ها مبتلا به طیف خفیف اوتیسم در مدارس به عنوان دانش آموزانناسازگار شناخته می شوند که به درس گوش نمی دهند و البته ما هم الزامی نداریم که به این بچه ها برچسب بزنیم. چون اگر این بچه ها را به عنوان مبتلایان اوتیسم بشناسیم، سیستم های اجتماعی و آموزشی، او را کنار می گذارند.
*عکس: مجله عینک آفتابی سیدخلیل موسوی
منبع: همشهری آنلاین