بانک جهانی: ایران در 2020 از رکود خارج می شود

به گزارش مجله عینک آفتابی، بانک جهانی با بیان اینکه ایران سال آینده از رکود خارج می شود، اعلام کرد: تأثیر تنش های ایران و آمریکا را در رشد اقتصاد جهانی نتوانستند ارزیابی کنند، اما ادامه این تنش ها به حجم سرمایه گذاری ها آسیب خواهد زد.

بانک جهانی: ایران در 2020 از رکود خارج می شود

به گزارش گروه مالی مجله عینک آفتابی، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود پیش بینی کرد که رشد مالی در سال 2020 به واسطه تجارت و سرمایه گذاری کمتر از انتظاری که وجود داشته و حتی اگر تنش های تجاری بین چین و آمریکا هم کم گردد، ضعیف خواهد بود.

بانک جهانی همچنین گفته است سال 2019 ضعیف ترین توسعه اقتصاد را از زمان بحران اقتصاد جهانی از 10 سال گذشته تا به امروز برجای گذاشته و سال 2020 بهبود اندکی می یابد، اما آسیب پذیری و ابهام در تجارت و تنش های ژئوپلیتیکی همچنان خواهد بود.

در آخرین گزارش چشم انداز اقتصاد جهانی، بانک جهانی 2 دهم درصد پیش بینی قبلی خود برای 2019 و 2020 راکاهش داد، به طوری که رشد اقتصاد 2019 را 2.4 درصد و سال 2020 را 2.5 درصد پیش بینی کرد.

آی هان کوز در بانک جهانی خاطرنشان کرد ریشه این رشد اندک اقتصاد جهانی از سال 2018 آغاز شده چرا که تجارت و سرمایه گذاری به ویژه در سال گذشته پایین بوده است.

وی افزود: ما انتظار بهبود داریم، اما روی هم رفته، ما پیش بینی اقتصاد ضعیفی را برای سال آینده داریم. آخرین پیش بینی بانک جهانی به زمان توافق فاز یک مذاکره تجاری چین و آمریکا برمی گردد که تعرفه های جدید آمریکا روی کالاهای مصرفی چین را معلق نگه داشت که البته اجرای عملی این توافق قرار است از 15 دسامبر انجام گردد و با توافق فاز یک تقریباً نرخ تعرفه ها روی کالاهای دیگر هم کاهش یافت، در حالی که کاهش نرخ تعرفه تأثیر اندکی روی تجارت دو کشور دارد، اما انتظار بر این است که معاملات در شرایط حس اطمینان و اعتماد افزایش یابد و همچنین سرمایه گذاری ها نیز بیشتر گردد که انتظار بر این است موجب افزایش مبادلات هم بگردد.

براساس گزارش بانک جهانی، رشد تجارت جهانی در سال 2020 از 1.4 درصد سال گذشته به رقم 1.9 درصد می رسد که البته کمترین رقم از سال 2009-2008 یعنی زمان بحرانی مالی تا به امروز محسوب می گردد. این در حالی است که نسبت به میانگین 5 درصد نرخ رشد تجارت سالانه از سال 2010 رقم بسیار کمی است.

براساس گزارش بانک جهانی، هر دو شاخص رشد تجارت و رشد مالی چشم انداز آسیب پذیری را به واسطه تنش های تجاری چین و آمریکا سبب خواهد شد و نیز تنش های ژئوپلتیکی هم به این آسیب پذیری کمک خواهد کرد.

مقامات بانک جهانی خاطرنشان کردند آنها نتوانستند تأثیر تنش های ایران و آمریکا را در رشد اقتصاد جهانی ارزیابی کنند، اما بیان کردند که این تنش ها منجر به ناامنی می گردد که به چشم انداز سرمایه گذاری بسیار آسیب خواهد زد.

در گزارش بانک جهانی آمده است که اقتصاد کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و نوظهور یک واگرایی خواهد داشت. رشد در آمریکا، اروپا و ژاپن به 1.4 درصد در سال 2020 کاهش می یابد در حالی که این رقم در سال گذشته 1.6 درصد بوده است. این کاهش بیشتر به دلیل افت تولید و نیز تأثیر تعرفه گذاری های آمریکا و ادامه جنگ تجاری است.

اما در بازارهای نوظهور انتظار بر این است که یک افزایش رشد 4.3 درصدی را در سال 2020 ببینیم که البته این رقم در سال 2019 به میزان 4.1 درصد بوده است.

*ایران سال آینده از رکود خارج می گردد

بیشتر رشد بازارهای نوظهور مدیون 8 کشور خواهد بود. کشورهای آرژانتین و ایران انتظار بر این است که در سال 2020 از رکود بیرون بیایند و پیش بینی می گردد که شش کشور با اقتصاد نوظهور مانند مکزیک، روسیه، عربستان سعودی، ترکیه و هند که در سال گذشته چالش داشتند، شرایط بهبودیافته تری داشته باشند. ضمن اینکه رشد مالی چین به 5.9 درصد در سال 2020 کاهش می یابد که 2 دهم درصد نسبت به پیش بینی ماه ژوئن کاهش دارد. بانک جهانی دلیل این کاهش را درگیر شدن در جنگ تجاری با آمریکا عنوان کرده است.

بانک جهانی خاطرنشان کرد که جنگ تجاری به تولید چین ضربه می زند و صادرات این کشور را در سال گذشته بسیار سخت کرد. قوانین سختگیرانه در بخش بانکی این کشور نیز مانع بیشتری در سرمایه گذاری ها شد.

این گزارش نوشته است که چشم انداز مالی چین در صورتی که تنش های تجاری با واشنگتن دوباره شعله ور گردد یا اختلالاتی در میزان بدهی ها انجام گردد، سخت تر خواهد شد، اما بانک جهانی این را هم خاطرنشان کرده که سیاست تضمین کننده چین برای مقابله با این تنش ها، حتی اگر افت بیشتر از این هم وجود داشته باشد، کافی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "بانک جهانی: ایران در 2020 از رکود خارج می شود" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بانک جهانی: ایران در 2020 از رکود خارج می شود"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید